© Copyright Kitoko Studio 2018 - All rights reserved

SNM - Garden hut

"The gaps between the wooden elements allow the interaction with the garden and give the feeling of being in an interior space"

Client/Maître d'ouvrage:Private/Privé
Location/Lieu:Shanghai, China
Area/Surface: 30sqm/30m²
Year/Année:2013
Cooperation/Collaboration: ---
Status/Status: Completed/Réalisé

This exterior project plays with the complex relationship between architecture and furniture design. Indeed, although it is just an addition, it becomes a space in its own, acting as a new space of the house.

The client’s wish was to create an intimate space where people can meet without being seen, while enjoying the view of the garden. So the inspiration of the wooden hut came naturally.

The simple volumes have been designed like an unfinished structure that creates a pure space integrated to the existing construction. The wooden elements were placed in a random way which forms the main structure as well as the envelope of the space.

The spaces between the wooden elements allow the interaction with the garden while giving the impression of being in an interior and private space.

Nature invites itself in this project with the addition of vegetation on the facades and also inside of the structure. This« hut » will evolve according to the seasons by being more or less immersed in nature.